Makers in Utrecht

Meer

april 12, 2018 4:00 pm

Hogeschool Utrecht – Educatie

Padualaan 97

0650743986

  • E-Mailadres

    mlucassen@x11.nu

  • Contactpersoon

    Michiel Lucassen

  • Organisatie

    X11 Media en Vormgeving

Op 12 april van 16-20u aan de Padualaan 99, ruimte 0.145 (of voor mensen die iets visueler ingesteld zijn: bij de grote oranje olifant rechtsaf). We gaan er het volgende doen:
Wat gaan we doen?
Agile Prototyping! Met lasersnijders, vinylsnijders en 3D-printers kun je razendsnel van idee naar product komen, door telkens fysiek prototypes te maken en te evalueren. ProtoSpace wil jullie kennis laten maken van deze wijze van prototypen en het continue verwerken van voortschrijdend inzicht (net zoiets als een leerproces dus). Maar leren doe je het snelst als je een doel hebt. En een beetje leuk. Dus we willen in groepjes tactiel lesmateriaal gaan maken (met de lasersnijder, 3D printer etc). Hoe leg je die lastige abstracte lesstof nu eens niet aan de hand van een stuk tekst of een plaatje uit, maar door het tastbaar en visueel te maken zoals dit 3D geprinte voorbeeld van de stelling van pythagoras.
 

 

Met behulp van design thinking is het een interessante opgave om te onderzoeken wat nu eigenlijk het probleem is, om vervolgens door middel van prototyping oplossingen aan te dragen voor het probleem. Dat is grappig om zelf te doen, maar zeker interessant (denken we) om het ook eens in de klas te proberen. Alle apparaten in het lab zijn beschikbaar, maar neem ook vooral je microbit mee als je het leuk vindt om die te integreren.
Ah, leuk!
En verder: voor een drankje en een hapje wordt ook gezorgd. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wil je mee doen? Mail dan even naar: mlucassen@x11.nu, dan kom je op de lijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *