Meetup: Nederlandse Film Festival

Meer

september 21, 2017 4:00 pm - 6:15 pm

Filmtheater ‘T Hoogt

Hoogt 4

Georganiseerd door

Wessel Peeters

Met de docentenworkshops biedt het NFF in samenwerking met EYE Filmmuseum en Meetup030 leerkrachten uit het primair en voortgezet onderwijs praktische handvaten om mediawijsheid, beeldtaal en film te integreren in de eigen lessen. In de workshops komen onderwerpen als kritisch kijken, (instructie)video’s maken en virtual reality aan bod. In samenwerking met ’t Hoogt. Meer informatie over het programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. De workshops vinden plaats in de binnenstad van Utrecht. Het programma is zowel voor PO als VO. 

De datum:   Donderdag 21 september 2017
De locatie:  Filmtheater ’t Hoogt in Utrecht, cinema 2t
De tijden:    16.00 – 18.15 uur (met aansluitend een borrel)

Programma
16:15 – 17:15  Opening & Keynote Eye Museum
17:30 – 18:15  Workshops: Virtual Reality en Instructievideo’s maken
18:15              Borrel in het NFF Festival Paviljoen

De praktijk van het kritisch kijken
Kritisch kijken, wat is dat, hoe doe je dat en hoe betrek je leerlingen daarbij? Welke tools heb je nodig in een wereld waarin film kijken en het maken en delen van beeld de normaalste zaak van de wereld is? In deze keynote neemt EYE Filmmuseum je aan de hand van zes kernbegrippen (verhaal, camera, art direction, acteren, montage en geluid) mee in de praktijk van het kritisch kijken. We bieden je deze middag inspiratie om direct met film en kritisch kijken in de klas aan de slag te gaan. Verwacht concrete voorbeelden en handige tips voor lesmateriaal dat je op school kunt gebruiken. Zo kijk je daarna met een nieuwe blik naar film in de klas!

Workshop: Virtual Reality in de klas
Virtual Reality wordt een steeds groter onderdeel van onze maatschappij. Het bied ook voor het onderwijs veel mogelijkheden, zoals het bekijken van andere plaatsen, geschiedkundige gebeurtenissen of het lichaam. Tijdens deze workshop leer je hoe je makkelijk en zeer goedkoop er mee in de slag kan in je klas!

Workshop: instructievideo maken
Leerlingen leren steeds meer online. Op een platform zoals YouTube staan duizenden video’s waarin dingen worden uitgelegd; leren voor een toets of ziek geweest? Dan is een video al helemaal handig. Tijdens deze workhop leer je op een makkelijk manier zelf een video te maken voor je leerlingen

De middag wordt afgesloten met een borrel in het NFF Festivalpaviljoen op de Neude.

Voor deze meetup wordt een bijdrage van €7,50- gevraagd voor de huur van locatie en consumptie.

Kaartjes kunnen gekocht worden via de website van het NFF: https://www.filmfestival.nl/publiek/evenementen/nff-voor-docenten-van-instructievideos-tot-vr-gebruiken-2017 

Voor vragen over het programma / tickets kan contact opgenomen worden met: educatie@filmfestival.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *