Meetup030 x Onderwijshelden: Begeleiden van leerlingen

Meer

september 12, 2017 5:00 pm

Onderwijshelden

Drift 1, 3512 BP in Utrecht

Georganiseerd door

Nick Tuhuteru

  Op dinsdag 12 september 2017 staat de meetup in het thema van: Het begeleiden van leerlingen. Deze meetup wordt georganiseerd in samenwerking met Onderwijshelden. Tijdens deze eerste meetup van het jaar gaan we dieper in op het begeleiden van leerlingen. We hebben sprekers van Remind, PerfectPositiveWorld en Onderwijshelden die vanuit verschillende invalshoeken deelnemers meenemen binnen dit thema. Verder zal een docent die bevoegd is als Weerbaarheids- Agressieregulatie Trainer iets vertellen over deze vorm van begeleiden. Als laatste is er groepsgesprek over goede kwaliteiten van een mentor.

  Deze meetup word georganiseerd in samenwerking met Onderwijshelden.

  De datum:   Dinsdag 12 september 2017
  De locatie:  Drift 1, 3512 BP in Utrecht
  De tijden:    17:00 – 20:00 

  Programma
  16:30 Inloop
  17:00 Welkom & keynote.
  17:30 Workshop, discussie of prestaties in drie doordraairondes*
  19:30 Borrel

  *tijdens de meetup wordt er soep & brood aangeboden,
  bij speciale dieetwensen mail nicktuhuteru@gmail.com

  Onderdelen
  Remind learning
  Wil je meer weten over hoe het puberbrein lesstof het best vasthoudt? De expert van Remind komt alles vertellen over de nieuwste ideeën over het lerend brein. Remind geeft een workshop waarbij ze je kennis leren maken met wetenschappelijke kennis over leren en hoe je dat bruikbaar maakt voor de generatie van nu. Remind traint leerlingen in leren leren, maar ook docenten en ouders, om een duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen. Tijdens deze meetup ga je actief aan de slag en loop je weg met een aantal praktische tools voor het nieuwe schooljaar.

  PerfectPositiveWorld is een organisatie die schoolcoaches (vrijwilligers) aanbied, maar ook projecten en workshops organiseert voor scholen. Het doel is jongeren begeleiden, coachen, sturen en bewust te maken van hun kwaliteiten. Vaak bij scholen met moeilijke doelgroepen in Utrecht.
  Egbert, medeoprichter, komt tips geven hoe docenten beter verbinden met deze leerlingen. Hijzal tijdens deze meetup vertellen hoe deze speciale organisatie leerlingen, met vooral moeilijke achtergronden, op een positieve manier stimuleert en in hun kracht probeert te zetten. Hun aanpak sluit aan op de belevingswereld van deze, soms onbegrepen groep, leerlingen.

  Onderwijshelden verzamelt bevlogen individuen met hart voor het onderwijs, onderwijshelden. Ze bieden deze helden een bijbaan of carrière in het onderwijs. De onderwijshelden worden ingezet als surveillant, docent, examentrainer of klassenbegeleider. Dit doet Onderwijshelden vanuit de overtuiging dat oprechte aandacht en inspiratie onderwijs beter maken. Waarom ze dat belangrijk vinden en wat dat doet met leerlingen, vertellen ze tijdens de meetup.

  Deel jouw pracht en kracht ervaringen zodat we van elkaar kunnen leren. Onderwerp is verbinden met leerlingen! In de groepsdiscussie proberen we van elkaar te leren, door te achterhalen wat goede eigenschappen zijn van een mentor. Hopelijk kunnen we elkaar inspireren en zit er iets bruikbaars bij voor je eigen mentorklas.

  Aanmelden:
  Er is plaats voor ongeveer 40 docenten.

  Aanmelden is gratis en kan via de knop ‘aanmelden’ bovenaan deze pagina.

  Ben jij geïnteresseerd of ken jij een collega die dit leuk vindt? Schrijf je dan nu in, of deel deze pagina!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *